Vi er "glade" for han stopper....

Torben Søgaard Jensen har i dag sidste arbejdsdag hos Ping IT.

Det er sjældent, man som virksomhed er ”glad” for at miste en god medarbejder, det er vi i dette tilfælde, dog på Torbens vegne.

Vi synes Torben er en succes, og vi vil gerne dele hans historie.

Som et led i Ping ITs CSR indsats samarbejder vi bl.a. med jobcenter Aalborg, omkring at tilbyde ledige på kanten af arbejdsmarkedet mulighed for virksomhedspraktik hos Ping IT.

Torben startede slut september 2019 i et 13 ugers praktikforløb. Der forinden havde Torben været igennem en svær periode, og det var tydeligt, da Torben startede, at hans selvtillid og selvværd ikke var i top.

”Min selvtillid var lav, da jeg kom til Ping IT. Jeg havde gået et stykke tid uden arbejde og begyndte at tvivle på, om jeg overhovedet kunne bruges nogen steder og om jeg ville komme på arbejdsmarkedet igen. Selv om jeg inden start havde fået præsenteret mine arbejdsopgaver hos Ping, var jeg noget nervøs da jeg startede, om jeg kunne løfte disse, da mange af opgaverne involverede ting jeg ikke tidligere havde prøvet.”

Torbens arbejdsopgaver bestod i starten af forløbet primært i at opsplitte brugt IT-hardware, der ikke længere er gensælgeligt, op i forskellige fraktioner, således de dele kan genanvendes på en bæredygtig måde. 

”Min nervøsitet blev hurtigt gjort til skamme. Allerede fra dag et fik jeg en god oplæring og opbakning fra mine kollegaer og chef. Jeg kom til et sted hvor der var en god stemning og hvor jeg følte mig velkommen, det var kun en bonus, at jeg samtidig synes, det arbejde jeg udførte var spændende og meningsfuldt.”

Da Torben efter 13 uger skulle slutte sin praktik, fik han efter eget ønske denne forlænget med yderligere 13 uger.

”Jeg var jo rigtig glad for at være der, så det var egentligt en nem beslutning. I løbet af de første 13 uger hos Ping IT havde jeg genfundet min selvtillid og højnet mit selvværd. Jeg havde noget at stå op til og glædede mig hverdag til at komme på arbejde, det ville jeg ikke have skulle stoppe.” 

Det var ligeledes tydeligt for alle omkring Torben, at han var blevet en helt anden person end han var, da han startede. Han kom smilende og fløjtende på arbejde og bød sig selv til på arbejdsopgaver, der ikke lige var indenfor hans ansvarsområde, også selv om han ikke havde prøvet det før!

Det var derfor også med blandende følelser, vi modtog nyheden om at Torben allerede fra mandag, har fået fast job som servicemedarbejder på Hals skole. Følelserne er dog ikke mere blandende, end at vi er super glade på Torbens vegne.

Vi er stolte af, at have haft en positiv indflydelse på Torbens genrejsning og er glade for at have et rummeligt setup, der giver muligheden for at hjælpe Torben og andre i samme situation tilbage på arbejdsmarkedet.

”Jeg kan varmt anbefale at andre der får muligheden for at komme i praktik hos Ping IT slår til. Det har for mig været en positiv oplevelse fra start til slut. Tiden hos Ping IT er fløjet afsted, jeg har lært en masse nye ting, har fået bedre humør og føler jeg er klar til at komme på arbejdsmarkedet igen. Det er dog med vemod jeg må stoppe, da jeg kommer til at savne mine kollegaer”.

Ping IT vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til Torben for indsatsen og ønsker et stort tillykke med det nye job. Hals skole har fået en god medarbejder, god kollega og et godt menneske.

© Ping IT A/S 2024