Datasikkerhed

Datasikkerhed er kommet for at blive

De store globale bevægelser, som man med stor sikkerhed kan konstatere, og som er med til at definere vores fremtidige omverden, kalder man for megatrends. For alle aktører i private og offentlige virksomheder står det klart, at fokus på og implementering af procedurer og processer, som relaterer sig til virksomheders kompetencer og evner til at håndtere informationssikkerhed, er den altovervejende megatrend, som allerede har ramt os den dag i dag.
  
Som Managed Services partner indenfor håndteringen af dekommisssioneret IT-udstyr for store og mellemstore danske virksomheder, er fundamentet for vores ageren derfor baseret på at kunne levere markedets mest komplette og sikre service, som afdækker de risici og krav, som stilles til virksomheders håndtering af data og databærende medier, når disse tages ud af driften. Det gør vi uden at gå på kompromis med fleksibilitet, cirkularitet eller økonomi.
  
Som et håndgribeligt bevis på dedikationen til at bære ansvaret for vores kunders data, implementerede vi i Ping IT i 2018 ledelsessystemet for informationssikkerhed efter ISO 27001 standarden. Læs mere om betydningen af standarden her, hvor du også kan finde det af Bureau Veritas udstedte certifikat. Certifikatet er netop blevet opdateret efter vores nyligt opnåede re-certificering.

Når intet kan være overladt til tilfældighederne


Lad os sige det, som det er: Vi tager datasikkerhed relateret til udfaset IT-udstyr dybt alvorligt. Om end det burde være selvsagt for alle ansvarlige, virksomhedsledere og bestyrelser, så er realiteterne i langt de fleste virksomheder en ganske anden. Og måske med god grund.

Ingen ansættes til eller måles konkret på evnen eller detaljerne omkring håndteringen af udfaset IT-udstyr og data. Endvidere har området historisk set haft ekstremt lidt bevågenhed og slet ingen plads i omkostningsbudgettet. Derfor ser vi fortsat, at mange blot betragter det udfasede IT-udstyr og tilhørende data, som ”en opgave de ansvarlige forventes at løse”.

Udfordringen med denne tilgang er, at den manglende styring, de vage politikker eller det diffuse ansvar, vil sandsynligheden for sikkerhedsbrister, databrud eller misbrug være til stede.
  

Det er et faktum, som et samarbejde med Ping IT kan ændre på.


Vi har baseret alle vores handlinger og aftaler ud fra et solidt procesfundament, en omfattende databehandleraftale og en stringent serviceaftale.

Denne service og de aftaler sikrer, at I som virksomhed får lagt enhver handling omkring og behandling af IT-udstyr og medier i rammer og samtidigt opnår at blive komplementære med de krav, som Persondataforordningen stiller til alle virksomheder omfattet heraf.

Læs mere om GDPR/databeskyttelsesforordningen, dataansvar og indgåelse af databehandleraftale her, eller læs mere om de tekniske redskaber vi anvender, og som understøtter enhver type virksomhedskrav og -forventninger, her.

Du kan gøre det selv, men....

Man kan godt gå over åen efter vand, men det er sjældent det bedste valg eller særlig nødvendigt. Alligevel ser vi rigtigt mange virksomheder, som agerer sammenligneligt, når det gælder datadestruktion.

Lukker vi et øjeblik øjnene for det økonomiske tab, den negative indflydelse på vores miljø eller manglen på kompetencer, så er det heller ikke det bedste eller mest sikre valg at lade sine databærende medier ødelægge fysisk. Hverken ved hjælp af søm/hammer metoden, eller ved at lade en skrot- og genvindingsvirksomhed makulere de databærende medier. Sidstnævnte kræver i øvrigt en databehandleraftale. Har I den på plads?

 

Vi ved, at en processtyret datasletning udført af screenet og uddannet personale i sikre lokationer ved hjælp af SW, degaussing eller shredding kan sikre, at ingen data kan genskabes.

Loven forbyder det ikke, men selv om søm/hammer metoden nok demotiverer de fleste amatøragtige datatyve, så har du hverken brugt din tid rigtigt eller kommet af med de databærende medier efter destruktionen. De forsvinder ikke af sig selv. Så bliv på den rigtige side af broen, når du skal have dine medier behandlet, og lad os hjælpe dig med det.

Ring +45 98 15 47 77 eller skriv til os her

© Ping IT A/S 2023