**Pressemeddelelse**

Danmarks førende virksomhed inden for it-genbrug, Tier1 Asset, køber Ping IT fra Aalborg

Tier1 Asset ønsker at foretage endnu flere opkøb for at konsolidere branchen for it-genbrug 

Allerød-virksomheden Tier1 Asset A/S, som er førende i Europa inden for genanvendelse af pc’er og notebooks, overtager nu Aalborg-virksomheden Ping IT A/S med 25 ansatte for et uoplyst beløb. Det sker for at sikre sig et bredere produktsortiment, som kan accelerere selskabets i forvejen solide vækst.

 

Kerneforretningen hos både Tier1 Asset og Ping IT er it-genbrug, også kaldet refurbishment. Virksomhederne sætter således brugte enheder i stand, så de enten kan videresælges til nye brugere eller enkeltdelene kan genanvendes eller genindvindes. 

Men hvor Tier1 Asset primært fokuserer på pc’er og notebooks, som virksomheden klargør 250.000 af om året, fokuserer Ping IT på servere og storage-produkter. Altså udstyr, som ikke er placeret på skrivebordet men ude i et serverrum.

Det markedsmæssige match mellem de to virksomheder er nærmest perfekt:

”Vi har lagt en aggressiv vækststrategi og har samtidigt gennem driften oparbejdet en betydelig økonomisk muskel, så vi nu er i stand til at opkøbe andre virksomheder inden for genbrugs-it og cirkulær økonomi. Opkøbet af Ping IT er det første resultat af denne strategi, og vi håber, at flere opkøb følger, for vi ser et betydeligt vækstpotentiale,” siger Tier1 Assets adm. direktør Peter Hemicke.

Opkøbene skal sikre større bredde i virksomhedens sortiment, så Tier1 Asset bliver endnu mere interessant at samarbejde med for store virksomheder, der skal af med deres brugte it-udstyr, fordi de nu får en partner, der kan hjælpe dem med det hele.

Målsætningen er at sætte turbo på Tier1 Assets vækst på et marked, der i forvejen har fine vækstrater, og at udbygge Tier1 Assets position som den førende spiller inden for it-genbrug og refurbishment.

 

En attraktiv salgskanal

Udover at være en af de største i branchen med 125 ansatte har Tier1 Asset en unik stærk salgskanal med internationale distributører med en meget stor kapacitet. Salgskanalen er attraktiv for de virksomheder, der vælger at blive en del af Tier1 Asset, fordi de derigennem hurtigt kan øge deres omsætning.

”Vi vil fortsætte med at købe op, når relevante virksomheder kommer til salg. Med opkøbet af Ping IT har vi samtidigt udviklet en opkøbsmodel, hvor sælger geninvesterer en væsentlig del af deres salgssum og bliver medejere at Tier1 Asset, så de også kan få del i en fremtidig vækstgevinst. Modellen gør det samtidigt muligt for Tier 1 Asset at fortsætte med at købe virksomheder i et tilpas hurtigt tempo,” siger Tier1 Assets bestyrelsesformand Lars Aaen, der sammen med Peter Hemicke er arkitekterne bag den nye aggressive, vækststrategi for Tier1 Asset.

 

Samme syn på bæredygtighed

De to grundlæggere og partnere i Ping IT, Jesper Villadsen og Morten Rasmussen, er meget positive for at Ping IT i Aalborg nu bliver en del af noget større.

”Begge virksomheder lægger vægt på høj datasikkerhed og kvalitet, ligesom vi begge har oplevet en ganske positiv økonomisk udvikling. Når vi lader os opkøbe er det fordi, vi gerne vil være en del af et større setup for at kunne vokse hurtigere. Her er Tier1 Asset en drømmepartner for os,” siger partner Jesper Villadsen fra Ping IT.

Også Morten Rasmussen fra Ping IT glæder sig meget til at arbejde og sparre med sine nye kollegaer i Tier1 Asset og vokse sammen som virksomhed:

”Det er glædeligt og vigtigt at understrege, at opkøbet ikke bliver en spareøvelse, men at alle medarbejdere fortsætter som hidtil. Vi går en særdeles spændende fremtid i møde med en masse nye tiltag, som vil styrke vores fælles forretning til fordel for både vores kunder og leverandører,” siger Morten Rasmussen.

Jesper Villadsen og Morten Rasmussen kommer fortsat til at stå i spidsen for Ping IT på adressen Vandmanden 24 i Aalborg, hvor fokus som hidtil vil være genanvendelse af servere og storage-produkter.

 

Gunstigt økonomi

Et kig på de to virksomheders regnskaber viser, at begge selskaber har været gode til at skabe omsætning og overskud.

Tier1Asset A/S havde således en bruttofortjeneste på 54,3 millioner kr. og et overskud på 15,1 millioner kr. i det seneste offentliggjorte regnskab.

Ping IT A/S havde en bruttofortjeneste på 14,9 millioner kr. og en bundlinie på 4,3 millioner kroner i deres seneste regnskab.

Ifølge adm. direktør Peter Hemicke fra Tier1 Asset er virksomhederne blevet drevet godt, og markedet har været gunstigt:

”Stadigt flere virksomheder vil sikre sig, at deres udtjente it-udstyr ikke bare bliver stillet ud på lageret eller smidt ud i en container, men bliver genbrugt, og at data i den forbindelse bliver ordentligt slettet, samt at man som virksomhed tjener penge på at aflevere sit udstyr til genbrug. For det andet vil mange forbrugere, virksomheder, kommuner og institutioner gerne købe brugt udstyr i bæredygtighedens navn. Og endelig har leveringsvanskeligheder hos hardwareproducenter i forbindelse med covid-19 øget efterspørgslen på brugt udstyr, fordi det indimellem var svært at skaffe nyt. Vi har formået at gribe mulighederne på en professionel måde, og det slår også igennem i regnskaberne,” siger Peter Hemicke.

 

Fakta om Tier1 Asset

Peter Hemicke stiftede Tier1 Asset i 2001 og har som direktør gennem alle årene været med til at skabe en stor bæredygtig virksomhed, som understøtter cirkulær økonomi.

I 2021 købte investeringsvirksomheden Brygge Partners i Esbjerg 37,5 procent af Tier1Asset. Peter Hemicke er fortsat majoritetsaktionær. Desuden ejer bestyrelsesformand Lars Aaen ca. 5 procent, ligesom Jesper Villadsen og Morten Rasmussen nu også bliver medejere.

Forretningsmodellen for Tier1 Asset er at opkøbe brugt it-udstyr i store bundter hos større virksomheder såsom banker og internationale revisionsfirmaer, som ønsker at agere bæredygtigt og samtidigt tjene penge på deres brugte udstyr.

Tier1 Asset sørger for at slette al data, rense maskinerne og om nødvendigt udskifte tastatur, skærm, batteri osv., ligesom der bliver installeret styresystemer med gyldige licenser ligesom ved fabriksnye produkter. Tier1 Asset yder tilmed en fornyet produktgaranti på de brugte enheder.

Det hele bliver styret i en stram og dokumenterbar ISO-certificeret produktionsproces, hvor alt kan spores. Den stramme kvalitetsstyring har styrket store virksomheders tillid til, at Tier1 Asset får slettet alle data og håndterer elektronikskrot efter reglerne.

I den anden ende kan distributører, forhandlere og kunder være sikre på, at det genanvendte udstyr er i orden og 20-30% billigere end tilsvarende, nyt udstyr.

Samlet set bliver 99,3 pct. af alle de brugte computere, som lander hos Tier1 Asset, genbrugt. 90 pct. af dem bliver sat i stand (refurbished) og får nyt liv hos nye ejere, mens de resterende 9,3 pct. bliver skilt ad og delene anvendt i produktionen af nye produkter.

 

Pressekontakt:

CEO Peter Hemicke, Tier1 Asset A/S, 48 13 25 21, ph@tier1asset.com

Bestyrelsesformand Lars Aaen, 40 89 76 08, lars@aaen-consult.dk

Partner Jesper Villadsen, Ping IT A/S, 31 31 82 46, jesper@pingit.dk

Partner Morten Rasmussen, Ping IT A/S, 31 31 82 45, morten@pingit.dk

 

© Ping IT A/S 2024